Syr a víno, nerozluční kamaráti

Občas od vás, našich najmilších zákazníkov, dostávame otázku, ako si správne vybrať víno k syru. Alebo radšej povieme syr k vínu? Akokoľvek, neexistuje na to jednoznačná odpoveď. Vlastne áno – vyberte si…

čítaj viac

Ako správne vykostiť rybu na tanieri

Život pri mori má mnoho výhod. Jednou z nich veľký výber čerstvých morských rýb. Samotná príprava rybiek a morských plodov nie je až tak komplikovaná. Stačí chutná omáčka, trochu olivového oleja a,…

čítaj viac

Buona Pasqua a Buon appetito!

Presne tak, rovnako ako iné sviatky, aj Veľká noc je v Taliansku bezprostredne spojená s jedlom. V rôznych častiach Talianska sa tieto špeciality líšia, my si prejdeme tie základné jedlá a potraviny, ktoré v Taliansku…

čítaj viac

Ako prežiť Valentína na taliansky spôsob?

 Je Valentín len vymyslený marketingový ťah alebo Svätý Valentín naozaj existoval?  Pravda je taká, že práve naše milované Taliansko je kolískou tohto sviatku zaľúbených a rodiskom Svätého Valentína. Veď predsa…

čítaj viac

Hlavné jedlá tvorené talianskymi syrmi

Talianska kuchyňa je rajom pre všetkých milovníkov syrov. Mnohé z talianskych syrov majú chránené označenie pôvodu a veľmi prísne podmienky na to, aby si syr zaslúžil svoje meno. A práve to je dôvod,…

čítaj viac

Pinot Noir Marlborough

V tomto dobre vyváženom a koncentrovanom Pinot Noir objavíme dozreté čerešne, čierne ríbezle a maliny. Farba je tmavogranátová s ovocnou vôňou s ostrými tónmi a delikátnou vôňou čerstvej kávy na záver.   Odporúčaná teplota pri konzumácii je…

čítaj viac