Romantická večera v Nitre

Nie je snáď nič krajšie, ako vziať svoju partnerku či partnera na chutnú romantickú večeru do reštaurácie, kde sa o jedlo postarajú profesionálni kuchári. Problém však často nastáva pri výbere…

čítaj viac

Fusilli s klobásou v paradajkovej omáčke

Budeme potrebovať: 200 g jemne pikantnej suchej klobásy 200 g fusilli (vrtuľky) 2 PL olivového oleja 1 konzervu paradajkového pretlaku alebo konzervovaných kúskov paradajok 1 strúčik cesnaku parmezán soľ korenie…

čítaj viac

Bucatini so šampiňónovou omáčkou

Budete potrebovať: 200 g šampiňónov 250 g bucatini (hrubšie špagety, ktoré vyzerajú ako rúrky) 1 strúčik cesnaku 2 PL olivového oleja 50 g masla 50 g strúhaného parmezánu 100 ml…

čítaj viac

Fettuccine s bravčovou panenkou

Budete potrebovať: 500g bravčovej panenky 400 g fettuccine (široké rezance) smotana na šľahanie cesnak 1 cibuľa olej petržlen alebo bazalka soľ korenie podľa chuti Postup: Na panvici si predhrejeme olej…

čítaj viac

Najlepšia talianska zmrzlina? V Nitre!

Niekedy sme museli cestovať stovky kilometrov, aby sme ochutnali tú jedinečnú lahodnú, krémovú chuť talianskej zmrzliny. Gelato si dnes už môžete vychutnať aj v srdci Nitry. Najlepšia talianska zmrzlina sa varí…

čítaj viac

Syr a víno, nerozluční kamaráti

Občas od vás, našich najmilších zákazníkov, dostávame otázku, ako si správne vybrať víno k syru. Alebo radšej povieme syr k vínu? Akokoľvek, neexistuje na to jednoznačná odpoveď. Vlastne áno – vyberte si…

čítaj viac

Ako správne vykostiť rybu na tanieri

Život pri mori má mnoho výhod. Jednou z nich veľký výber čerstvých morských rýb. Samotná príprava rybiek a morských plodov nie je až tak komplikovaná. Stačí chutná omáčka, trochu olivového oleja a,…

čítaj viac

Buona Pasqua a Buon appetito!

Presne tak, rovnako ako iné sviatky, aj Veľká noc je v Taliansku bezprostredne spojená s jedlom. V rôznych častiach Talianska sa tieto špeciality líšia, my si prejdeme tie základné jedlá a potraviny, ktoré v Taliansku…

čítaj viac