Bucatini so šampiňónovou omáčkou

Budete potrebovať: 200 g šampiňónov 250 g bucatini (hrubšie špagety, ktoré vyzerajú ako rúrky) 1 strúčik cesnaku 2 PL olivového oleja 50 g masla 50 g strúhaného parmezánu 100 ml…

čítaj viac

Fettuccine s bravčovou panenkou

Budete potrebovať: 500g bravčovej panenky 400 g fettuccine (široké rezance) smotana na šľahanie cesnak 1 cibuľa olej petržlen alebo bazalka soľ korenie podľa chuti Postup: Na panvici si predhrejeme olej…

čítaj viac

Makaróny s kuracím mäsom

Budete potrebovať: 500 g makarónov 500 g kuracích pŕs 3 čerstvé paradajky 3 sladšie papriky 200 ml šľahačkovej smotany 2 strúčiky cesnaku petržlenovú vňať trochu čerstvej bazalky 2 PL olivového…

čítaj viac

Spaghettini s brokolicou

Talianska kuchyňa patrí jednoznačne medzi tie najlepšie a má milovníkov po celom svete. K najpoužívanejším surovinám, bez ktorých si Taliani dobré jedlo ani nevedia predstaviť, sú mäso, syry, ryby a…

čítaj viac

Denné menu 22.6.2018

Piatok: 22.06.2018 Polievka: Liptovská kapustnica 6,00€ 1. Sézamové kuracie stripsy servírované s domácimi hranolkami & coleslaw šalátik 8,30€ 2. Pomaly pečené jahňacie lýtko podávané s koreňovou zeleninkou & zemiakovo-chrenová kaša 6,80€…

čítaj viac

Denné menu 21.6.2018

Štvrtok: 21.06.2018 Polievka: Karfiolová so zeleninou a mrveničkou 6,00€ 1. Morčacie hniezda servírované s baby cuketkami, cesnakom a demi-glace omáčkou & zemiakové pyré 8,80€ 2. Pomaly pečená marinovaná krkovička v pive…

čítaj viac

Denné menu 20.6.2018

Streda: 20.06.2018 Polievka: Pórovo-zemiakový krém so syrovou bagetkou 6,00€ 1. Grilované bravčové pníky obalené v slaninke servírované s hríbikovou omáčkou & šťuchané zemiaky so sušenými paradajkami 8,80€ 2. Rozkrájaný rumpsteak podávaný…

čítaj viac

Denné menu 19.6.2018

Utorok: 19.06.2018 Polievka: Frankfurtská so zemiakmi a párkom 6,00€ 1. Kurací timbál obalený v slaninke servírovaný s ružičkovým kelom & parmezánová polenta 8,20€ 2. Pravá talianska teľacia SALTIMBOCCA podávaná so šťuchanými…

čítaj viac

TIRAMISU

Názov: Tiramisu Kategória: Talianska národná kuchyňa   Potrebujeme:   ½ kg mascarpone 2 balenia podlhovastých talianskych piškót 2,5 dl presso kávy 4 PL práškového cukru 8 PL Amaretta 10 PL vaječného likéru…

čítaj viac

Polievka Minestrone

Príprava Úprava Porcie 10 min 50 min 6 Minestrone je v Taliansku absolútnou klasikou a zrejme je to ich najobľúbenejšia a určite najznámejšia polievka. Má tak silnú tradíciu, že každý…

čítaj viac