Makaróny s kuracím mäsom
Budete potrebovať:
500 g makarónov
500 g kuracích pŕs
3 čerstvé paradajky
3 sladšie papriky
200 ml šľahačkovej smotany
2 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
trochu čerstvej bazalky
2 PL olivového oleja
soľ
korenie podľa chuti
Postup:
Kuracie prsia si nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a dusíme cca 15 minút.
Paradajky sparíme vo vriacej vode a po vybratí z vody dáme dole šupku. Spolu s paprikou nakrájame na kocky a na chvíľu ešte odložíme nabok.
Cesnak si osmažíme na olivovom oleji dozlatista a pridáme kuracie mäso. Spolu restujeme ešte asi 6 minút na silnom ohni. Pridáme nakrájanú zeleninu a necháme dusiť na cca 10 minút. Medzitým si dáme variť cestoviny tak, aby sme ich konzumovali „al dente“.
Do panvice s mäsom a zeleninou pridáme smotanu a ohrejeme. Omáčku pridáme do uvarených cestovín a posypeme čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!