Základy talianskej kuchyne
Pri slovnom spojení talianska kuchyňa si asi každý predstaví chutné cestoviny na desiatky spôsobov či perfektnú pizzu. Síce tieto jedlá taliansku kuchyňu tvoria, rozhodne nie sú jediné, ktoré tvoria jej základ.
Talianska kuchyňa patrí medzi tie najznámejšie a najobľúbenejšie na celom svete. Je to taktiež symbol kvalitnej a dobrej stravy. Niet sa však čomu ani čudovať. Pri príprave talianskych špecialít sa totižto používajú len kvalitné a dobré prísady a potraviny, vďaka čomu je jedlo doslova gastronomickým zážitkom.
Aj napriek tomu, že talianske jedlá sú známe explóziou chuti, talianska kuchyňa je známa jednoduchosťou. Na to myslíme v našej reštaurácií aj my. Používame len kvalitné suroviny, vďaka ktorým je jedlo pestré, nápadité a veľmi dobre chutí.
A čo vlastne tvorí základ talianskej kuchyne? Paradajky. Pre Talianov červené zlato, ktorému sa v teplých podmienkach veľmi dobre darí. V kombinácií s bazalkou dokážete vytvoriť viaceré známe talianske špeciality.
Okrem paradajok však môžeme považovať za to pravé talianske aj chutné prosciutto, hovädzie a teľacie mäso, cestoviny, pizzu či rôzne druhy syrov, z ktorých najhlavnejšími sú asi mozzarella a parmezán. To, že si Taliani dávajú záležať na cestovinách môžeme vidieť aj na desiatkach druhov cestovín a spôsobov prípravy. Tých je naozaj veľa a v každom kúte Talianska nájdete iný spôsob prípravy.
Nesmieme však zabudnúť ani na zeleninu, ktorá tvorí takmer každé jedlo. Medzi tie najobľúbenejšie druhy patria baklažány, brokolica, cuketa, paprika či paradajky. Vďaka zelenine dostáva jedlo sviežejšiu chuť a pestrosť.
Talianska kuchyňa je jednou z najkvalitnejších kuchýň, ktorá na svete existuje. My v našej reštaurácií toto talianske posolstvo dodržiavame, vďaka čomu chutí jedlo perfektne, chutne a sviežo.