Nie je chlieb, ako chlieb
Chlieb náš každodenný daj nám dnes… Považuje sa za dar od Boha. Najpodstatnejšia potravina všetkých čias a zároveň tak obyčajná. Chlieb už od pradávna nesmel chýbať na žiadnom rodinnom, tradičnom stole. Nikdy sa ho človek nepreje. Má všestranné využitie a preto je to nenahraditeľná potravina. V súčasnosti sa ľudia vracajú k tradičnému, podomácky upečenému chlebu. Návrat tradičnosti je novým trendom a to nie len v gastronómii. S maslom, s džemom, s masťou – skrátka s čímkoľvek a kedykoľvek. Každý z nás už ochutnal tradičný slovenský chlieb – kváskový, zemiakový, pšeničný, či ražný.
No ochutnali ste už Ciabattu? Nie nemyslíme tým papuču, čo v preklade ciabatta znamená. Hovoríme o chrumkavom, tradičnom talianskom chlebíku. Nahliadnime do histórie. Ako prvý upiekol ciabattu mlynár a pekár Arnaldo Cavallari z mestečka Adria v Benátsku v roku 1982, ako odpoveď na rastúcu popularitu francúzskych bagiet. Názov dostala vďaka svojmu typickému vzhľadu, je totiž podlhovastá, pomerne plochá a široká – preto papuča.
Ak ste už navštívili Taliansko, určite ste k jedlu dostali ako predjedlo malý kúsok chlebíka a olivový olej. Zrejme ste na prvý krát nechápali, na čo vám bude obyčajný chlieb, keď ste si objednali hlavné jedlo. No Taliani vždy vedia čo robia. Tento chlebík, namočený do olivového oleja má naštartovať vašu chuť do jedla. A verte nám, naozaj to funguje.
My, vo Friends & Rosario Ristorante vás nechceme ani trošku obrať o zážitok z talianskeho jedla a preto sme si pre vás pripravili pravý, taliansky chlebík ciabattu. Využite krásny, slnečný deň, choďte sa prejsť a vyzdvihnite si u nás ciabattu pripravenú z lásky k vám. Lebo láska a chlieb k sebe patria.
Boun appetito cari amici. (Dobrú chuť, drahí priatelia.)
čerstvý najlepší chutný domáci pravý taliansky