MANDĽOVÝ POHÁR S TVAROHOM
Kategória: Talianska národná kuchyňa
Potrebujeme:
250 g Ricotty
2 vajcia
2 PL jemného kryštálového cukru
4 dl mlieka
2 PL škrobovej múčky
práškový cukor
100 g ošúpaných mandlí
2 vajcia
2 PL jemného kryštálového cukru
4 dl mlieka
2 PL škrobovej múčky
práškový cukor
100 g ošúpaných mandlí
Postup:
Vajcia miešajte s kryštálovým cukrom a škrobovou múčkou, pokým nezískate hladkú zmes. Tu potom rozrieďte mliekom a dajte variť na mierny plameň. Za stáleho miešania varte tak dlho, až vznikne hustý krém. V druhej miske rozmiešajte Ricottu s 2 PL práškového cukru a 70 g pomletých mandlí. Do tejto zmesi vmiešajte pripravený vajcový krém, nalejte do pohárov a dajte aspoň na ½ hodiny vychladnúť do chladničky. Pred podávaním ozdobte mandľami a pistáciami. Podľa chuti môžete do pohára pridať aj ovocie (broskyne, jahody…)