Bucatini so šampiňónovou omáčkou
Budete potrebovať:
200 g šampiňónov
250 g bucatini (hrubšie špagety, ktoré vyzerajú ako rúrky)
1 strúčik cesnaku
2 PL olivového oleja
50 g masla
50 g strúhaného parmezánu
100 ml suchého bieleho vína
soľ
korenie podľa chuti
Postup:
Predhrejeme si panvicu, pridáme olivový olej, cesnak a opražíme dozlatista. Pridáme nakrájané šampiňóny a smažíme. Znížime teplotu, pridáme víno a necháme odpariť alkohol. Ochutíme soľou a čiernym korením, a varíme ešte asi 5 minút. Potom pridáme maslo a miešame, kým sa maslo nerozpustí. Odstránime z ohňa.
Medzitým si dáme variť bucatini na spôsob „al dente“.
Do uvarených cestovín pridáme šampiňónovú omáčku a dobre premiešame.
Podávame s nastrúhaným parmezánom a môžeme pridať aj čerstvé bylinky podľa chuti.