Bucatini so šampiňónovou omáčkou

Bucatini so šampiňónovou omáčkou

Budete potrebovať:

200 g šampiňónov

250 g bucatini (hrubšie špagety, ktoré vyzerajú ako rúrky)

1 strúčik cesnaku

2 PL olivového oleja

50 g masla

50 g strúhaného parmezánu

100 ml suchého bieleho vína

soľ

korenie podľa chuti

Postup:

Predhrejeme si panvicu, pridáme olivový olej, cesnak a opražíme dozlatista. Pridáme nakrájané šampiňóny a smažíme. Znížime teplotu, pridáme víno a necháme odpariť alkohol. Ochutíme soľou a čiernym korením, a varíme ešte asi 5 minút. Potom pridáme maslo a miešame, kým sa maslo nerozpustí. Odstránime z ohňa.

Medzitým si dáme variť bucatini na spôsob „al dente“.

Do uvarených cestovín pridáme šampiňónovú omáčku a dobre premiešame.

Podávame s nastrúhaným parmezánom a môžeme pridať aj čerstvé bylinky podľa chuti.