Fettuccine s bravčovou panenkou

Fettuccine s bravčovou panenkou

Budete potrebovať:

500g bravčovej panenky

400 g fettuccine (široké rezance)

smotana na šľahanie

cesnak

1 cibuľa

olej

petržlen alebo bazalka

soľ

korenie podľa chuti

Postup:

Na panvici si predhrejeme olej a orestujeme na ňom bravčovú panenku. Restujeme zo všetkých strán na miernom ohni, aby sa spravila. Keď mäso začne hnednúť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Dochutíme soľou a korením, a necháme prejsť teplom, kým panenka nebude pripravená podľa toho, ako ju máte radi (najlepšia je stredne prepečená).

Keď je mäso hotové podľa vašich predstáv, pridáme šľahačkovú smotanu podľa chuti a necháme vyredukovať. Ak sa vám zdá omáčka riedka, pridajte maslo. K omáčke pretlačíme cesnak.

Mäso si odložíme nabok, cestoviny premiešame so smotanovou omáčkou a servírujeme tak, že mäsko položíme navrch cestovín a posypeme petržlenovou vňaťkou alebo bazalkou. Dobrú chuť!