Spaghettini s brokolicou
Talianska kuchyňa patrí jednoznačne medzi tie najlepšie a má milovníkov po celom svete. K najpoužívanejším surovinám, bez ktorých si Taliani dobré jedlo ani nevedia predstaviť, sú mäso, syry, ryby a samozrejme cestoviny.
Cestoviny patria medzi veľmi obľúbené a rýchle jedlo. Aj zdanlivo nenáročné jedlo môže byť dokonalou pochúťkou ak viete, ako ho pripraviť. O varení sa hovorí, že je to kumšt. Na to, aby človek navaril dobre, musí mať nielen vyvinuté chuťové poháriky, ale aj cit, srdce a lásku ku kuchyni.
Budete potrebovať:
175 g spaghettini (tenké špagety, sú chutnejšie, ale môžete použiť aj klasické špagety)
250 g brokolice
3 PL olivového oleja
100 g čiernych olív
50 g tvrdého syra
1 strúčik cesnaku
soľ
Postup:
Cestoviny si uvaríme na spôsob „al dente“. Pretlačený strúčik cesnaku podusíme na olivovom oleji, vložíme brokolicu rozdelenú na menšie ružičky a smažíme na miernom ohni približne 5 minút. Pridáme nasekané čierne olivy.
Zmes s brokolicou a olivami zmiešame s uvarenými cestovinami a krátko ohrejeme na miernom ohni.
Servírujeme vo veľkom hlbšom tanieri, ozdobené nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!