TIRAMISU
Názov: Tiramisu
Kategória: Talianska národná kuchyňa
Potrebujeme:
½ kg mascarpone
2 balenia podlhovastých talianskych piškót
2,5 dl presso kávy
4 PL práškového cukru
8 PL Amaretta
10 PL vaječného likéru
2,5 dl šľahačky
kakaový prášok na posypanie
2 balenia podlhovastých talianskych piškót
2,5 dl presso kávy
4 PL práškového cukru
8 PL Amaretta
10 PL vaječného likéru
2,5 dl šľahačky
kakaový prášok na posypanie
Postup:
Uvarte silnejšiu kávu a nechajte ju vychladnúť. Po vychladnutí pridajte Amaretto. Mascarpone vymiešajte s cukrom a postupne vmiešajte vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku (bez cukru a stužovača !). Do misy (najlepšie podlhovastá misa rozmerov 20 x 35 cm) poukladajte piškóty, ktoré polievajte kávou, ak chcete aby bol zákusok skôr, piškóty do kávy namáčajte. Potrite krémom, potom znova piškóty a znova krém. Ak použijete menšiu misku, máte tri vrstvy (ideálne sú len dve). Vrch posypte kakaom (bez cukru). Zákusok dajte minimálne na 5 hodín do chladničky.
TIP: Originalne tiramisu – Mascarpone nedoporučujem nahrádzať inými surovinami typu nátierkové maslo alebo syr Lučina. Mascarpone dostať bežne kúpiť vo všetkých obchodoch s potravinami, tak isto aj podlhovasté piškóty, najlepšie sú posypané cukrom originál talianske, alebo zn. Manner.
TIP: Originalne tiramisu – Mascarpone nedoporučujem nahrádzať inými surovinami typu nátierkové maslo alebo syr Lučina. Mascarpone dostať bežne kúpiť vo všetkých obchodoch s potravinami, tak isto aj podlhovasté piškóty, najlepšie sú posypané cukrom originál talianske, alebo zn. Manner.